24 Mayıs 2008 Cumartesi

Reklamlar Vol. 2


Yaz gelidi, havalar ısındı, yazlıklar valizlerden çıktı ve yazlık reklamlarda bir bir dönmeye başladılar. Dondurma olsun, içicek olsun, ağda veya epilasyon aletleri olsun gün içinde gördüğümüz reklamlar.
İçecek reklamların da öne çıkan iki farklı ürün var bunlardan biri soda diğeri de su reklamları.

Aç Bir Meyveli Sırma sloganıyla yola çıkan firmanın reklamını izlemeyip sadece izlediğiniz Coca-Cola’nın bir zamanlar kullandığı şişeyi açıp bardağa döküldüğünde çozurdayan sesini andırıyor ve aklıma kalkıp kola içmek geliyor hem ayrıca soda okadar cozurdamaz ki. Bir diğer soda reklamıda İçecek Değişecek sloganıyla Fresha reklamın da beyaz Converse’li bir delikanlı elinde Fresha’yla yürüyor ve bir şey içmeye niyetlenen herkez çocuğamı bakmaktan mı yoksa fresha’dan mı bilinmez üstüne başına döküyor. Bence bu reklamı Omo reklamına bağlamalılar. Su reklamlarında ise vurgulanan altı haftada bir vucudumuzdaki suyun içtiğimiz suyla yer değiştirdiği gerçeği ve doğru terciğin onların olduğu vurgusu.

Dondurma reklamları ise çocuklara ve yetişkinlere hitaben iki çeşit olarak görüyoruz. Magum reklamı yine hoş ve izlenesi bir reklam özellikle bayanlar için Josh Holloway'ı görmek için Digiturk’te Lost’un yeni bölümünü beklemelerine gerek kalmıyor. Bir diğer dondurma reklamıda Golf Bravo. Bu yeni reklamda Ülker’in modernleşme açısında gerçekten başarılı adımlar attığının göstergesi.

Üçüncü reklam grubumuzda ise global reklamların üstüne Türkçe çevirilerle bize uygulanan reklamlara söylenecek pek fazla bir şey yok her seferindeki gibi en kısa tüylerinin bile alınacağı garantisi veriliyor reklamlarda.

Sezonun çok başında olduğumuz günlerde merakla bekliorum bizi daha neler bekliyor.

Hiç yorum yok: