24 Mayıs 2008 Cumartesi

Reklamlar Vol. 1



Cuma gecesi ertesi sabah italyanca finali olduğu için evde bezerek vakit geçiriyordum. Televizyondada hiç birşey olmadığı için zaplayıp duruyordum ve bir kanalın reklam kuşağına takıldım ve çok kötü şeyler gördüm...

Son zamanlarda piliç firmaları böyle bir atağa kalkmış ve reklamları kanal kanal gezmeye başlamışlar ama rekramları gerçekten çok kötü. Bey Piliç reklarında 7’den 70’e halktan karakterlerimiz ürünün ne kadar lezletli olduğunu Bey Piliç taklidi yaparak anlatıyorlardı. Akılda kalıcığı olmayan ve çıktığı zaman kanal değiştirilesi bir reklam. Daha kötüsü ise CP Piliç reklamları; Seda Sayan’ın ve Müslüm Gürses’in oynadığı, seslendirmesini Kadir Çöpdemir’in yaptığı reklamlarda salatadan suratları tasvir edilen ünlülerimiz ürünü met ediyorlar. Sinir bozucu reklamlar kategorisine ilk sıralara yerleştirebileceğimiz bir reklam kampanyası diyebiliriz. Bu aralar reklamların aranan ismi Müslüm Gürses, Filli Boya’nın reklamlarıyla göründü önce ardından Coca-Cola’nın “bırrrrrrrrrr” reklam serisinde gördük ve şimdi hem Vestel’in Doktor V’sinde hemde CP Pilicin reklamlarında görüyoruz. Yıllarca arabesk söyleyen Müslüm Baba, o ağırlığı önce bır’layarak sonrada Doktor V’den yardım isteyerek kaybetti.

Daha çok başarısız reklam varken aslında başarılılardan bahsetmek daha güzel olucak. Get Real sloganıyla çıkan Chevrolet arabalarıyla olmada güzel reklamlarıyla dikkat çekiyor. Aveo modeline reklam filminde gerçek dışı arabaları olan komşularla Chevrolet’i olan komşular karşılaşıyor ve sloganımız çıkıyor. Son günlerdeki Nike rekları son derece hoşuma gidiyor Sıradaki Gelsin sloganıyla yola çıkan Nike bir futbolcunun gözünden maçtan, günlük yaşamından ve antremanından sahnelerden oluşan rekramlar gayet dikkat çekici ve bağlayıcı. Ayrıca Magnum ve P&G’yi gönülden tebrik ediorum global reklamlar yerine bizim için Türk oyuncularla reklamlar çekiyorlar. Uzun lafın kısası sayın reklamcılar reklam filmleri çekerken lütfen biraz daha özenli ve mantıklı olun.

Hiç yorum yok: