13 Mayıs 2008 Salı

PATİLERE ISLAK MENDİL


'Bir ülkedeki süpermarketlerin evcil hayvan rafları ne kadar genişse, ülke de o kadar zengindir.' diye ilginç bir söz okudum geçenlerde ve ilgimi çekti 'Ne alakası var?' diye. Türkiye'de evcil hayvan rafları henüz belirli ölçüler içinde kalsa da, Adıyamanlı Ferhat Kozmetik firması raflara bir zenginlik katmaya hazırlanıyor ilk başta söylediğim sözden esinlenerekten. Kedi ve köpekler için ıslak mendil!

Islak mendil fabrikası iflasın eşiğindeyken Storks Kuyumculuk'un sahibi Muammer Alkım'ın desteğiyle ayağa kalkan ve Türkiye'nin en önemli ıslak mendil üreticilerinden biri haline gelen, Ferhat Vural'ın sahibi olduğu Ferhat Kozmetik, RoseFresh markasıyla tanınıyor.Adıyaman'da günde 40 bin tane 15'lik ıslak mendil, 16 bin tane 70'lik ıslak havlu ve 100 bin de tekli kolonyalı mendil üreten RoseFresh fabrikası, bu sıralar kedi ve köpekler için ıslak mendil üretimine başlayacak. İstanbul Üniversitesi'nde gazetecilik eğitimi aldıktan sonra işadamı olan Ferhat Vural bu yapacağı değişik girişimi şöyle açıklamış,''Evcil hayvanların patilerini ve ağzını silmek için ıslak mendil üreteceğiz. Bu, Muammer Alkım'ın fikri. Yurtdışında da yaygın. Şimdiden ihracat için çok talep geliyor. Köpekler için Havhav ve Çomar, kediler için de Minnoş markasıyla üretim yapıcaz'' diyor.İzmirde yaygınlaşırsa hiç şaşırmam ayrıca Güzelyalıda köpeklerini dolaştıran kokona bayanların elinde görürsem hiç mi hiç şaşırmam. Hatta onların yerinde olsam İzmir'i test bölgesi olarak ele alırım ve ürüne karşı olan tepkileri ölçerim, çünkü fazlasıyla hayvansever bir bölge İzmir. Ürün ilginç bir ürün eğer tutarsa pek çok hayvan sahibi insanın elinden düşmez.

2 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Evcil hayvanlara yönelik mal ve hizmet pazarı giderek büyüyecek diye tahmin ediyorum, aslında burada dükkan açmak iyi olabilir ;)

Mehmet Caner Dink dedi ki...

var be hocam dükkanları da var... ama karşısında olduğumuz grup Türk Halkı! Bunu da göze almak lazım işte, bu işlere kalkışırken :)